Edifici de serveis

L’any 1997 el Club Nàutic Mig Segre i l’ajuntament de Ponts varen arribar a un acord per tal de dotar d’espais complementaris les instal·lacions de piragüisme del riu Segre. Fruit d’aquest acord es va redactar un projecte en vàries fases. La primera fase tenia com objectius la construcció d’un magatzem d’embarcacions, d’una oficina i d’una sala de control de competicions. El darrer trimestre de l’any 1999 es va finalitzar l’execució d’aquesta primera fase

Magatzem per embarcacions de piragüisme

La superfície del magatzem d’embarcacions és de 92 m2.  Té una capacitat d’emmagatzematge d’un centenar de piragües de diferents modalitats i dimensions. Les tres portes frontals d’accés enrrotllables  garanteixen l’aprofitament de l’espai i faciliten tant la circulació dels esportistes com la manipulació del material. 

El camp d’eslàlom del Mig Segre

El camp d’eslàlom del Mig Segre engloba un tram de riu d’uns 300 m  coincidint amb l’horta de Ponts.
El condicionament interior de la llera del riu està fet a base d’obstacles de pedra natural que reforcen i amplifiquen els moviments de l’aigua en aquest tram.
El condicionament extern està format bàsicament pels accessos i el sistema de portes. Hi ha un accés a l’aigua per les embarcacions coincidint amb la zona de sortida i la zona d’arribada del circuit d’eslàlom. El sistema de portes està format per dos línies de cables principals d’acer que ressegueixen el marge del riu i una seixantena de cables secundaris transversals dels que pengen les portes d’eslàlom. El cable principal del marge esquerra incorpora el sistema per manipular i ajustar les portes segons el traçat de la competició d’eslàlom.