1.977  La fundació del Club Nàutic Mig Segre

El primer d’agost, reunits en assemblea al local del Centre, es fundà el Club Nàutic Mig Segre.  La primera junta era formada per:
  • president : Miquel Calvet
  • secretari : Antoni Pallarés
  • tresorer : Emili Esteve
  • vocals : Jaume Codina, Mercè Sala i Jordi Barrera
Per començar s’organitza el primer curset de natació per la gent de Ponts, encara que per manca d’instal·lacions es va realitzar a les piscines de  Sanahuja

1.978  L'arrencada

En el primer número de la revista Portaveu el Club s’adreça al poble per donar-se a conèixer i realitzar la seva primera reivindicació : unes instal·lacions esportives i unes piscines municipals.
L’u de maig s’organitza una cursa atlètica per les rodalies de Sant Pere. A l’estiu es realitza el primer curset de monitors de piragüisme a càrrec d’un tècnic de la "Federación Española de Piragüismo", on hi prengueren part palistes de tota la província. Aquest mateix any es participa per primera vegada als Campionats de Catalunya de pista disputats al pantà de Sant Ponç.

1.979 La primera crisi

Per motius de feina, estudis o “mili” alguns membres de la primera junta no poden fer-se càrrec del Club i s’anomena una segona junta : El CNMS organitza la primera pujada a Sant Pere amb sortida des del passeig i arribada a la col·legiata. Varen prendre la sortida 19 participants.

1.980 Crisi superada: cap a la consolidació

A la segona pujada a Sant Pere hi participen 114 atletes. Juntament amb el Centre Excursionista i el Portaveu s’organitzen altres curses per la festa major.
En piragüisme s’organitza la primera prova d'eslàlom al Segre, a la zona de “l’hort del Marot”.

1.981 Engegant noves proves esportives per la història

S’organitza el 1er. Descens del Mig Segre des de Sols de Riu fins al camp de futbol del riu Segre 

1.982 Nous canvis a la junta

Es canvia de local - magatzem, passant dels “hermanos” al “local d’esquerres”. Es realitzen diferents cursets per promoure el piragüisme a Ponts
Els palistes del CNMS comencen a agafar experiència en el món de la competició d'aigües tranquil·les

1.983  Promotors esportius per definició

S’organitza el primer concurs d’embarcacions casolanes :“baixa com puguis” des del pont de Gualter fins a Ponts.
S'organitza, gràcies a la cessió d’unes piscines privades, el primer curset de natació a la vila de Ponts.
Es crea una secció d’atletisme dins el CNMS que participà als crossos comarcals organitzats pel Consell Comarcal d’Esports de la Noguera
En piragüisme es participà amb èxit al Campionat de Catalunya a Banyoles i es realitzà el primer curset d’aigües braves a Sort.
Es va fer un primer intent de crear una secció de bàsquet femení que no arribà a quallar.

1.984  Projecció estatal en piragüisme

Incorporació de nous membres a la junta. Es participà en 11 competicions catalanes i d’àmbit estatal essent la més important el “ Descenso Internacional del Sella”
La quarta edició del Descens del Mig Segre fou seguit àmpliament per TV3 i TVE-2.
El programa d’informació esportiva “Flish-flash” de TV3 enregistra a Ponts i amb els palistes del Club el capítol dedicat a l’esport del piragüisme .

1.985 Segre en popa a tota pala

S’aconsegueixen 4 campionats de Catalunya i 3 palistes del Club són seleccionats per formar part de la selecció catalana de piragüisme.
Els nous palistes incorporats participen en una estada d’estiu de piragüisme a Ribaroja d’Ebre.

1.986 Els primers grans èxits esportius

S’aconsegueixen 9 campionats de Catalunya i es participà al campionat estatal per autonomies. Dos palistes del Club, Harry Jou i Joan Bodoque, són seleccionats per participar al Campionat d’Espanya de pista a Mérida (Badajoz)
S'organitza el primer curset de natació a les recentment estrenades piscines municipals, amb la celebració del primer campionat municipal de natació.
Davant l’imminent construcció de l’hotel Boncompte ens veiem obligats a deixar el vell local de les esquerres.Després de passejar les piragües per varis magatzems particulars del poble, l’ajuntament ens cedeix els vestidors de l’antic camp de futbol, al costat mateix del riu.
A pic i pala, de cap de setmana en cap de setmana els palistes del CNMS amb l’ajut d’alguns pares i simpatitzants, comencen la construcció del  nou magatzem annex als vestidors de l’antic camp de futbol.

1.987 10è anniversari del Club Nàutic Mig Segre

Es cobrí el nou magatzem al riu. S’organitzaren les competicions de costum : la IX Pujada a Sant Pere,i el Descens del Mig Segre en la seva setena edició.
A l’estiu es realitzà un curset d’iniciació per la mainada de Ponts
Alguns membres de la junta deixen el CNMS per motius personals i de feina. El club queda amb una situació complicada tot i que es comencen a respirar aires nous de canvi i d’esperança.

1.988 Objectiu Barcelona-92

La nominació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics del 1992 i la celebració de les proves de piragüisme en aigües braves a la Seu d’Urgell ens fan decidir per un canvi de modalitat .
Objectiu : participar en els Jocs Olímpics de Barcelona en la modalitat de piragüisme d’eslàlom en aigües braves.
Es participa en algunes concentracions d’iniciació a la nova modalitat.
Es creà una secció d’handbol.

1.989 Els inicis en la nova modalitat són durs

Es pren part en les primeres competicions estatals d’eslàlom amb resultats esperançadors.
Al riu Segre es treballa dur per aconseguir un equip estable i competitiu.
S’habilita el tram de riu del “Coto” com a camp d’eslàlom col·locant-hi pedres i portes.
La “ferrovial” ens paga una furgoneta i 10 equips d’iniciació, regal polèmic que ens permet però pujar al tren de l’alta competició.
Directius i tècnics del Club participen en concentracions a l'estranger amb l’equip nacional d’eslàlom dirigit per Jean Michael Prono.

1.990 El remolí dels jocs olímpics ens engoleix

Aquest any tot s’accelera.
S’aconsegueixen les dues primeres medalles a un Campionat d’Espanya d’eslàlom.
En Toni Herreros participa per primer cop en una competició internacional com a membre de l’equip nacional.
A final d’any en Toni queda concentrat amb l’equip nacional a la Seu d’Urgell per tal de preparar els jocs olímpics de 1992. Tenim un peu als Jocs.

1.991 Ens fem un lloc en l'elit nacional d'eslàlom

El Club Nàutic Mig Segre es fa un lloc entre els grans de l’elit nacional de l’eslàlom.
S’aconsegueixen 5 medalles al Campionat d’Espanya d’eslàlom i s’assoleix el primer lloc empatats a punts en la classificació per clubs.
El Toni participa a la Copa del Món i al Campionat del Món d’eslàlom
Els júniors Josep Carabassa i David Sala participen com integrants de l’equip júnior en una competició a Praga (Txecoslovàquia)
El tècnic del club, Josep Mª Caubet, es cridat per fer d’entrenador adjunt de l’equip nacional de cara a la preparació de la recta final del Jocs Olímpics.

1.992 La gran patacada

El club rep una gran decepció a les portes dels Jocs de Barcelona. El Toni no supera per molt poc marge les proves de selecció prèvies als jocs i queda fora de l’equip.  Els qui vam viure aquell moment preferim no recordar-lo...

1.993 Els esforços del 92 donen fruits al 93

Les forces del 92 surten al 93 i s’acarícia la medalla al Campionat del Mon. El Toni entra a totes les finals de les proves de Copa del Mon en que participa.
El Toni i el seu equip aconsegueixen un meritori 4art lloc en la competició de patrulles del Campionat del Mon.

1.994 Segon intent: Atlanta 96

Recarregant il·lusions cara als Jocs del 96 El Toni i el Josep López participen en les proves de Copa del Món com a membres de l’equip nacional. S’aconsegueixen quatre medalles al Campionat d’Espanya eslàlom .

1.995 Emoció continguda a un any dels JJOO

S’aconsegueixen tres medalles al Campionat d’Espanya
En Josep A. Gallego participa com a membre de l’equip nacional júnior al pre-Campionat del Mon Junior a la República Txeca i al Campionat d’Europa Júnior a la República Eslovaca
En Toni no aconsegueix la seva plaça olímpica al primer tall i tornem a tenir por d’una nova decepció.

1.996 Ara sí!! En Toni cap a Atlanta

El palista del CNMS Toni Herreros participa als Jocs Olímpics d’Atlanta i el somni de tots nosaltres  es fa realitat.
A la tornada d’Atlanta el poble de Ponts fa una emotiva i multitudinària rebuda de reconeixement i agraïment al Toni.
El jove del CNMS Jordi Sangrà participa al Campionat del Mon Júnior a la República Txeca.
Les riuades de la tardor s’emporten de nou les instal·lacions del camp d’entrenament i competició que tenim  al riu Segre.

1.997 20è aniversari del Club Nàutic Mig Segre

L’enorme quantitat d’energia gastada els anys anteriors tenen al Club extenuat.
Es convoquen eleccions a la presidència del CNMS formant-se la junta: Nova junta, noves il·lusions. Es celebra la festa del 20è aniversari amb un dinar al riu on es presenta el projecte de construcció de l'edifici de serveis del Club Nàutic Mig Segre.
En Toni Herreros es posa a la modalitat de Canoa Biplaça fent parella amb Marc Vicente del Club Cadí.

1.998 Mans a l'obra

S'inicien les obres de construcció de l'edifici de serveis del Club Nàutic Mig Segre, a sobre mateix de l'antic magatzem i vestidors del futbol. Com en ocasions anteriors són els propis esportistes i directius els que cap de setmana darrera cap de setmana  fan pujar l'obra, amb l'ajut puntual de professionals del sector. 
En Toni Herreros i en Jordi Sangrà s'integren a l'equip nacional i participen a la copa del món i al premundial disputat a La Seu d'Urgell

1.999 Objectiu Sidney 2000

En Toni en C-2  i en Jordi en C-1 participen al campionat del món a La Seu d'Urgell on aconsegueixen el 8è i el 22è lloc respectivament. Amb aquest resultat el C-2 aconsegueix una plaça per participar als jocs de Sidney 2000.
En Jordi Sangrà com en Toni al 1.991 es queda fora de l'equip olímpic per ben poc. És jove i cal esperar.
Durant tot l'hivern es van continuar les obres del club i a la tardor es va donar per finalitzada la primera fase d'aquesta obra: el magatzem, les oficines i la sala de control de competició.

2.000 El Toni a Sidney: final i inici d'una nova etapa

Toni Herreros i Marc Vicente aconsegueixen la desena posició als jocs olímpics de Sidney. Nombrosos socis i simpatitzants del CNMS segueixen l'esdeveniment des de la sala d'actes de l'ajuntament a les  5 de la matinada. S'organitza un autocar de benvinguda que va a buscar al Toni i a la resta de l'equip a l'aeroport de Barcelona.
El CNMS inicia una nova etapa. Objectiu: consolidar l'estructura de club combinant el voluntarisme i la professionalització. S'incorpora a Toni Herreros com a entrenador del club de cara a la temporada 2001.